makedogas ugradnja gasa

Kompanija Makedo-Gas posluje na prostorima Srbije od 2003. godine. Poreklom je iz Makedonije, a počela je kao mala porodična firma još davne  1993. godine. Iako su tada vremena bila teška za sve, kvalitetan rad i konstantno ulaganje u posao pomogli su firmi da opstane na tržištu.

UGRADNJA GASA

Danas Makedo-Gas broji veliki broj zadovoljnih klijenata! Osnovna delatnost kompanije je ugradnja plina i ugradnja metana (ugradnja gasa). Ovu delatnost kompanija obavlja trenutno u tri servisa, dva u Srbiji i jedan u Makedoniji. Ugradnja plina danas je postala glavna investicija vozača nakon kupovine vozila. Cena benzina sve je veća, a standard građana je loš, pa je svaki vid štednje bitan. Nakon ugradnje plina vozači momentalno počinju da štede, a ušteda je oko 60%. Još jedna stvar koja je sve popularnija jeste ugradnja metana. Metan kao gorivo najmanje je štetan po okolinu, a ušteda je veća od uštede na plinu oko 30%!

BRISK SVEĆICE

Da bi  navedeni sistemi dobro radili, a gorivo dobro sagorevalo, potrebno je voditi računa o sistemu za paljenje. Ključni deo sistema za paljnje su svećice za paljenje. Ove male stvarčice retko ko menja na vreme, a posledice koje nastaju zbog toga mogu biti sledeće:

 • povećana potrošnja goriva
 • lošiji star motora
 • gubitak snage
 • oštećenje bobine ili kablova

Da bi se ovo izbeglo jako je bitno poštovati intervale zamene, koji su daleko manji kada se svećice koriste na vozilu koje pokreće gas. Zato je naša firma počela da uvozi BRISK svećice, specijalno konstruisane za gas. Ugovor sa ovom fabrikom potpisan je 2010. godine i tako je kompanija Makedo-Gas postala ekskluzivni zastupnik na teritoriji Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Grčke. Više o BRISK svećicama možete pogledati na sajtu www.brisk.rs

AUTO GUME INSA TURBO

Sada kada sve na kolima radi kako treba potrebno je investirati u bezbednost i udobnost. Glavna karika koja spaja ta dva jesu auto gume, odnosno pneumatici. Materijali od kojih su izrađene, pravilno korišćenje i odabir dimenzije obezbediće svakom vozaču:

 • bolji kontakt sa podlogom
 • manji trag kočenja
 • VEĆU BEZBEDNOST NA PUTU!
 • lakšu i tišu vožnju
 • produžen životni vek trapa i amortizera
 • MANJU POTROŠNJU GORIVA!

Vrlo je važno koristiti letnje gume leti, a zimske gume zimi. Letnje i zimske auto gume izrađene su i testirane u različitim uslovima i namenjene su za različita godišnja doba. Ukoliko gume koristimo u pogrešno vreme, odnosno pogrešne gume za neko godišnje doba, njihov vek će se drastično skratiti, doćiće do propadanja materijala od kojeg su izrađene, lošeg kontakta sa podlogom, ugrožene bezbednosti putnika, veće potrošnje goriva, bržeg propadanja trapova…

Da bi sve ovo bilo ispoštovano vozač bi trebao da kupi minimum dva seta auto guma, letnje i zimske, i da ih menja kako se menjaju godišnja doba. Za naše uslove ovo je jako skupo.

Iz tog razloga zaposleni u kompaniji Makedo-Gas krenuli su u potragu za rešenjem. Cilj potrage je bio da se pronađu dobre i kvalitetne auto gume, koje će zadovoljiti sve potrebe vozača i obezbediti sigurnu i udobnu vožnju, a da cena bude prihvatljiva za svačiji džep.

Nakon dosta traganja i sastanaka sa različitim proizvođačima guma, kompanija Makedo-Gas je potpisala ugovor sa španskom kompanijom INSA TURBO – PROTEKT. Ove gume poseduju sve potrebne homologacije i sertifikate za bezbednost i ekologiju. Zadovoljavaju sve potrebe vozača i garantuju sigurnost, udobnost i ekonomičnost. Takođe materijali koji su korišćeni za proizvodnju ovih guma potpuno su “ECO FRIENDLY”.

INSA TURBO nudi sledeći program guma:

 • auto gume
 • zimske gume
 • gume za off road
 • gume za vozila sa 4×4
 • teretne gume (kamionske gume)
 • poluteretne gume (kamionske gume)

Pored gore navedenog, kompanija Makedo-Gas u ponudi ima i sledeće usluge:

PUNJENJE AUTO KLIMA

Makedo-Gas ima jasnu viziju, a deo te vizije je pružanje što većeg broja usluga svojim klijentima. Na taj način Makedo-Gas više nije samo servis, već auto centar.

Razmišljajući o potrebama klijenata i proučavanjem njihova vozila, zaposleni u kompaniji Makedo-Gas shvatili su da je sve veća potreba za održavanje auto klima. Iz tog razloga u ponudi se sada može pronaći punjenje auto klima i servis istih. Makedo-Gas sada može postojećim i budućim klijentima pružiti kvalitetan servis auto klime, sa vrhunskim mašinama najnovije generacije. Takođe, punjenje auto klime se obavlja gasom sertifikovanim od strane EU. Ovaj gas neće ošteti ni jedan deo klima sistema i nije štetan po čoveka i okolinu.

MEHANIKA

Održavanje vozila na jednom mestu ima daleko više prednosti nego održavanje na nekoliko različitih. Najbitnije je to što u jednoj servisnoj knjižici imate sve što je urađeno, a serviser zna problematiku auta. To je isto kao zdravstveni karton koji je kod jednog doktora.

Od 2014. godine, Makedo-Gas ima u ponudi servis lake mehanike vozila. Tu spadaju: veliki servis, mali servis, zamena ulja i filtera, zamena dotrajalih pločica, paknova i diskova, kao i kompletan servis kočionog sistema. U nekim slučajevima može se izvršiti i kompletan remont motora.